Select Page

Regnvejr – elsket og hadet. Os sommerhusejere hader mug, som alt det våde giver gode betingelser for. Men bønderne kan ofte lide det. I hvert fald i den varme periode.

Sidste sommer tog vi til Sverige på sommerferie. De danske penge er god valuta i Sverige, og vi havde det rigtig godt. Spiste dejlig mad, boede på flot hotel og ungerne fik nyt tøj. Alle var glade, indtil det begyndte at regne. Regnen væltede ned, både i Sverige og Danmark. Og jeg vidste det godt. Taget på vores sommerhus ved Sjællands Odde var ikke tjekket, tagpappen skulle males med ny asfalt. Jeg vidste det – og havde planlagt malingen til august måned, når konen og børnene ville være begyndt på arbejdet og skolen igen. Nu blev jeg nødt til at renovere loftet og indgangen i stedet, male resten af taget og købe en ozongenerator.

Men ozonen er fantastisk. Ja, den kan jo ikke ordne vandskadede materialer, eller få det hele til at tørre ud. Men efter på – ja, så er det nærmest et mirakel! Vi (mig og min søsters svigersøn) begyndte at skifte træ og tagpap ud. Selv om træværket ikke var råddent, var kvaliteten dårlig. Det var en smule beskadiget allerede når vi købte huset for tre år siden. Vi fik resten af taget malet med asfalt imens vi tørrede ud indendørs med en affugter, der kørte i døgndrift i en uges tid.

Men da vi kom indenfor kunne vi mærke at fugten alligevel havde skabt en mærkelig duft i indgangen. Den havde hurtigt bredt sig i resten af huset, og selv min bror syntes at det var noget lort. ”Hold da kæft”, sagde han, da han kom på besøg for at inspicere vores arbejde.”Det her, det skal I bare have en ozongenerator til at fjerne”, sagde han og viste en site i sin telefon: OzonStockholm. ”Et svensk mærke, men de har dansktalende kundeservice”. Jeg ringede op, og fik lov til at tale med den sødeste dame. Hun forklarede, hvordan jeg skulle stille den op, hvilke risici der findes og fik også sendt en artikel over mailen, hvor jeg kunne læse om, hvordan ozonen virker.

Vi kørte maskinen i to omgange ved indgangen og én gang i resten af huset. Det var næsten magisk. Den dårlige lugt var simpelthen væk! Nu er jeg begyndt at låne apparatet ud til mine naboer – men holder et lille kursus for dem før de går i gang. Man skal jo overholde reglerne, ellers kan det gå galt.