Select Page

I stedet for at købe færdige præparater, med dyre piller, vil vi her på Nikkerbabe hellere rekommandere, at du lærer dig at få med disse gode ting ind i din kost. De seks spiselige stoffer og madvarer vi her beskriver, vil have en antiinflammatorisk virkning i din krop og hjælpe kroppen med, at fjerne skadelig protein og urinsyre fra dine led. Og dermed letter dine smerter.

Du har helt sikkert hørt om de fleste før, men at få dem ind i det daglige liv er udfordringen. Vil vil ende artiklen med nogle små tips, hvordan det kan lade sig gøre. (Selvfølgelig kan de også købes som kosttilskud, både som en blanding og som enkelte midler, til en forholdsvis høj pris.)

Nummer 1 og 2 – Gurkemeje og Sort peber
I denne plante, hvor man bruger en del af stammen, findes et stof, der hedder curcumin.
Curcumin, sammen med sort peber, har en utrolig antiinflammatorisk virkning i kroppen. Man mener at den sorte peber skal til for, at kroppen skal kunne fordele og tilføje curcuminen jævnt i blodet og kroppen. I undersøgelser har det vist sig, at man øger curcuminens effekt med 2000 %, ved at indtage den sammen med sort peber. Man kan købe gurkemeja frisk eller som pulver. Sort peber, med stoffet piperin, køber du i almindelige fødevarebutikker.

Nummer 3 – Hyben
I hyben, som jo alle kender her i Norden, findes et stof, der hedder galactolipider. Dette er et fedtstof som hæmmer dannelsen af inflammation i led, og tager dermed en del av smerten væk. Mange med slidgigt og urinsyregigt har virkelig god erfaring med hyben. Man kan købe den som pulver, ofte i en almindelig fødevarebutik, i forskellig finhedsgrad.

Nummer 4 – Tyttebær og røde druer
I tyttebær og røde druer findes et stof, der hedder resveratrol. Mange mener at det er derfor, at rødvin er godt for dine led. Desværre gør jo ikke alkoholen kroppen gavn, så derfor vil vi rekommandere tyttebær, alkoholfri druesaft eller simpelt hen røde druer i stedet. (Men pas på, de skal være økologiske. Druer har særlig høj grad af sprøjtegifte.)

Nummer 5 – Vitamin D3
Med et kosttilskud af D3 fra oktober måned til april, vil du sikre dig et indtag som ikke bare er godt for dit generelle immunforsvar, men også gavner opbygning af sund balance mellem calcium og fosfater i kroppen. Vitamin D3 sørger for, at vi optager calcium i tarmen og ser på den måde til, at vi ikke får knogleskørhed. Vitaminet findes f.eks. i fed fisk men også i æg og svampe.

Nummer 6 – Boswellia
Der udvindes en syre fra Boswellia-træet, som også kaldes indisk røgelsestræ, og som modvirker inflammation i kroppen. Det er harpiksen fra træet, som bliver brugt som kosttilskud. Forskere forklarer videre at Boswelliasyren også indeholder Q10, som sørger for, at kroppen transporterer ernæring til muskler og led. Den kan købes som pulver og kaldes i den form ofte for Shallaki Boswellia Churna.

Nogle tips, til sidst:
Gurkemeje-pulver, sort peber og Boswellia-pulver kan med fordel blandes i små drinks. 1 tsk. Gurkemeje og 1 tsk. Boswellia sammen med lidt sort peber blandet frugtjuice og lidt citronjuice kan være et godt shot om morgenen.

Hybenpulver kan strøs over morgengrøden eller blandes i yoghurt, hvor du også tager nogle kapsler af D3, hver morgen fra oktober til og med april. (Resten af året skal du sørge for, at være udendørs med bare ben og t-shirt, ca. et kvarter, hver dag.) Med lidt tyttebær i fryseren, eller købt som syltetøj, fuldender du morgenmaden. Så kan du købe lidt økologiske røde druer og spise en gang ind imellem. Sværere end som så behøver det ikke at være!